Vad är Lasagne?

Lasagne är en bred, platt pastanudel, vanligtvis bakad i lager i ugnen. Liksom de flesta italienska rätter, dess ursprung är varmt ifrågasatta, men vi kan åtminstone säga att det är dess fäste är i regionen Emilia-Romagna, där det omvandlas från…

Risottons historia

Avrundning ut den heliga treenigheten av italienska stärkelse är ris, som ofta äts som den krämiga, lyxiga risotto. Ironiskt nog är italienare inte stora risätare, vad med all pasta och polenta, men de är de största producenterna av ris i…

Foccaccia – njut av brödet

Det finns hundratals typer av bröd i Italien, och det bästa är det som bakas lokalt den morgonen, var du än råkar stanna. Men du borde inte lämna utan att försöka åtminstone några av de olika typerna som Italiens robusta…

Gelato – eller vanlig glass?

Ingen resa till Italien är komplett utan gelato! Om du är frestad att ha en scoop (eller två) om dagen oroa dig inte, det är helt normalt att äta gelato regelbundet i Italien, särskilt på sommaren. Även om gelato översätter…

Mat

Svenska delikatesser – Matvaror med kvalitet

Få vet hur mycket vårt land har att erbjuda när det kommer till delikatesser och de fina råvaror som ligger djupt rotade i vår svenska mattradition. Lindahls Deli är ett företag som tar dessa delikatesser på allra största allvar och erbjuder sina kunder ett stort och Det finns företag som tar dessa delikatesser på allra största allvar och erbjuder sina … Läs mer

Kategorier Mat

Vad är Melomakarona?

Som jag säger är melomakarona en traditionell grekisk kaka, vanligtvis gjord runt jultid. De bildas i äggliknande ovaler och du kommer ofta att se dem staplade upp i ett torn. Huvudingredienserna är: Mjöl Olivolja (många hävdar att extra jungfruolja är nyckeln till smak) Socker Apelsinskal och / eller juice Brandy (i de flesta fall, eller något liknande) Kanel (plus ibland … Läs mer

Kategorier Mat

Vad är Lasagne?

Lasagne är en bred, platt pastanudel, vanligtvis bakad i lager i ugnen. Liksom de flesta italienska rätter, dess ursprung är varmt ifrågasatta, men vi kan åtminstone säga att det är dess fäste är i regionen Emilia-Romagna, där det omvandlas från en fattig mans mat till en rik måltid fylld med ragù, eller kött sås. Traditionellt gjordes inte lasagne med tomater … Läs mer

Risottons historia

Avrundning ut den heliga treenigheten av italienska stärkelse är ris, som ofta äts som den krämiga, lyxiga risotto. Ironiskt nog är italienare inte stora risätare, vad med all pasta och polenta, men de är de största producenterna av ris i Europa. Medan södra Italien kallas ofta landets brödkorg, norra Italien, särskilt Lombardiet och Piemonte, är dess risskål. Det är passande … Läs mer

Foccaccia – njut av brödet

Det finns hundratals typer av bröd i Italien, och det bästa är det som bakas lokalt den morgonen, var du än råkar stanna. Men du borde inte lämna utan att försöka åtminstone några av de olika typerna som Italiens robusta bakkultur har utvecklats genom åren. Till exempel kan du märka att bröd i Toscana har en annan smak än den … Läs mer

Gelato – eller vanlig glass?

Ingen resa till Italien är komplett utan gelato! Om du är frestad att ha en scoop (eller två) om dagen oroa dig inte, det är helt normalt att äta gelato regelbundet i Italien, särskilt på sommaren. Även om gelato översätter till ”glass” är det inte riktigt detsamma. Enligt lag har gelato mycket mindre smörfett än glass: cirka 4 till 8 … Läs mer